20 Oktober 2018

Kelebihan Umat Rasulullah S.A.W Berdasarkan Pandangan Nabi Adam A.S

Kelebihan Umat Rasulullah S.A.W Berdasarkan Pandangan Nabi Adam A.S


Kelebihan Umat Rasulullah S.A.W Berdasarkan Pandangan Nabi Adam A.S


Disebutkan bahawa Nabi Adam A.S telah berkata, "Sesungguhnya Allah S.W.T telah menunjukkan kepada umat Muhammad S.A.W empat kemuliaan yang tidak diberikan kepadaku:
1.    Taubatku hanya diterima di kota Mekah, sementara taubat umat Nabi Muhammad S.A.W diterima di sebarang kawasan oleh Allah S.W.T.

2.    Pada mulanya saya berpakaian, tetapi apabila saya berbuat derhaka kepada Allah S.W.T, maka Allah S.W.T telah mengakibatkan saya telanjang. Umat Muhammad S.A.W menciptakan derhaka dengan telanjang, tetapi Allah S.W.T memberi mereka pakaian.

3.    Ketika saya telah berderhaka kepada Allah S.W.T, maka Allah S.W.T telah memisahkan saya dengan isteriku. Tetapi umat Muhammad S.A.W berbuat derhaka, Allah S.W.T tidak memisahkan isteri mereka.

4.    Memang benar saya telah derhaka kepada Allah S.W.T dalam syurga dan saya dikeluarkan dari syurga, tetapi umat Muhammad S.A.W derhaka kepada Allah akan dimasukkan ke dalam syurga apabila mereka bertaubat kepada Allah S.A.W.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Wajib Kamu Baca

Jasa Dukun Pelet Ampuh Sudah Terpercaya dan Handal Di Indonesia

Jasa Pelet dari Dukun Pelet Ampuh Sudah Terbukti Ampuh dan Tentunya Mahar Murah Reaksi Cepat Dukun pelet adalah:Orang yang memiliki kesangg...